Nam! Red Curry Dumpling Soup
Denne suppa er en av mine favoritt go-to supper som lages på 1-2-3 og som alle elsker. Den er litt spicy, men ikke sånn at du blir helt gærn i munnen og må gå på do umiddelbart… Det som er det aller beste med suppa er at vi har i dumplings. Rett og slett dødsgodt!
Først lager du selve suppa og det gjøres ved å steke løk, hvitløk og ingefær til blankt. Tilsett rød currypaste og varm godt sammen med løkblandingen. Så har du i kyllingkraft, kokosmelk/krem, litt fiskesaus, bittelitt sukker og lime.
Samtidig lager du dumplings. Også så enkelt. Bland kyllingkjøttdeig med hvitløk, ingefær, vårløk, rød chili, litt salt og lime. Bland dette godt sammen og legg enn liten teskje på hvert wonton ark og lag en liten pakke/pose. Øvelse gjør mester 🙂
Dumplingsene skal trekke i nykokt saltet vann helt til de flyter opp. Ta de opp av vannet.
Nå er både suppe og dumpligs ferdig og da er det klart for servering. Ha 4-5 dumplings i en suppetallerken og hell deilig, glovarm red curry soup over. Ha gjerne litt vårløk og koriander og en dæsj lime over. Så er det bare å slurpe i seg. Bruk gjerne pinner for å få opp dumplingsen, da ser du proff ut…